• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Bij HSV Houten Dragons kun je beeball, honkbal of softbal spelen. Dat kan al vanaf de dag dat je 5 bent geworden, zowel jongens als meisjes! 

Onze sporten zijn echte zomersporten. Vanaf 1 april start dan ook officieel het competitieseizoen. Het honk- en softbalseizoen loopt officieel van 1 november t/m 31 oktober. In principe wordt er het hele jaar door getraind, m.u.v. de zomervakantie en de maanden november/december.

Afhankelijk van je geboortedatum en of je een jongen of meisje bent word je bij een team ingedeeld. Voor plaatsing in de teams hanteren we de volgende regels:

Leeftijd
Heren
Dames
5-7 jaar Rookie League Beeball Rookie League Beeball
8-9 jaar Major League Beeball Major League Beeball
10-12 jaar Pupillen Honkbal Pupillen Softbal
Vanaf 13 jaar Aspiranten Honkbal Aspiranten Softbal
Vanaf 16 jaar Junioren Honkbal Junioren Softbal
Vanaf 21 jaar

Senioren Honkbal

Senioren Softbal

Senioren Softbal

Afhankelijk van spelinzicht en vaardigheden is spelen in een hoger team mogelijk. Voor dames geldt dat bij beschikbare teams ze altijd softbal zullen spelen.

 

Wat heb je nodig:

  • Een pet! Die heb je zowel in de zaal als buiten nodig. Je eerste pet (met je eigen naam erop) krijg je van de club.
  • Een handschoen! Een handschoen kun je zelf ergens aanschaffen (bij Forelle en Covee verkopen ze goede jeugdhandschoenen of in het winkeltje, daar hebben we een kleine voorraad en als je maat er niet is kan die besteld worden. Als je een advies over de maat wilt, vraag het dan Leander even. Te groot is niet handig. Koop in elk geval een leren handschoen.
  • Een echt pak. (broek, overshirt, ondershirt) hoef je in het eerste jaar dat je lid bent niet meteen aan te schaffen. Een (lichte, liefst grijze) trainingsbroek met lange pijpen en een donkerblauw shirt zijn prima. Je kunt een (trainings) t-shirt met het logo van de club kopen bij het winkeltje. Als je daar een shirt met lange mouwen onder aandoet ben je al een heel eind. In het voorjaar is het fris dus koop zo’n t-shirt ruim dan kun je er ook een dikke sweater onder dragen. Als je na een jaar besluit door te gaan dan moet je wel het hele tenue aanschaffen.
  • Een tok?!? Jongens moeten zowel in de zaal als buiten een tok dragen ter bescherming van hun geslachtsdelen. Die kun je ook in het winkeltje kopen.
  • Schoenen. Voor de zaaltrainingen in de winter heb je natuurlijk gymschoenen nodig, let op dat de zolen niet afgeven. En voor op het veld zijn schoenen met kleine nopjes handig. Voetbalschoenen zijn ook goed.

Je hoeft geen knuppel te kopen. Als je er een koopt vraag dan op de club even advies. De meeste mensen kopen te lange knuppels voor hun kinderen. Een knuppel moet niet langer zijn dan de zogenaamde binnenbeenlengte (meet van hak tot in de lies aan de binnenkant van het been). Koop liever geen houten knuppel. Die mogen in elk geval tijdens wedstrijden en trainingen niet worden gebruikt.

 

Wat wordt er van ouders verwacht?
Van de ouders wordt gevraagd om bij tourbeurt te helpen bij wedstrijden. In het geval van uitwedstrijden moet natuurlijk voor vervoer worden gezorgd. De teamcoördinator maakt daarvoor een schema.

Verder wordt van alle leden en de ouders van jeugdleden verwacht dat ze helpen de vereniging draaiende te houden. Dat kan door meer structureel mee te draaien als lid van een van onze commissies. Maar het kan ook door minimaal twee keer per jaar met een activiteit mee te helpen. De meeste mensen doen dat met plezier. Er is ook een afkoopregeling voor degenen die dat moeilijk kunnen opbrengen.