• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Het bestuur heeft mij sinds 2019 aangesteld om jullie aanspreekpunt als vertrouwenscontactpersoon te zijn binnen de vereniging.


Je kunt mij anoniem benaderen als je bijvoorbeeld te maken hebt gehad met ongewenste omgangsvormen, zoals o.a. pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, criminaliteit.
Deze taak bestaat o.a. uit:
* Het bieden van de eerste opvang, luisterend oor bij een melding mogelijk .incident of een vraag van leden (sporters, ouders van sporters, kaderleden, vrijwilligers, bestuur)
* Het zo duidelijk mogelijk in kaart brengen van de ongewenste situatie.
* Raad geven en eventueel doorverwijzen naar relevante hulpverleningsinstellingen of kan je aanraden om een officiële melding te doen.


Alle contacten met mij als vertrouwenscontactpersoon zijn vertrouwelijk zolang het niet om een strafbaar feit gaat of een andere situatie waar anonimiteit niet mogelijk is. Voorafgaand aan het gesprek zal ik dat ook nogmaals vermelden, voordat het gesprek plaats kan gaan vinden! Dan is het aan jou de keus of je wel of niet in gesprek wilt gaan.

Ik rapporteer de situatie anoniem (indien mogelijk) aan de voorzitter van het bestuur, het verslag wat ik maak heb ik samen met jou als betrokkene gemaakt of eerst laten lezen voor een akkoord tot verzenden. Het bestuur blijft ten alle tijden eindverantwoordelijk en zal indien nodig maatregelen nemen, om zo de sfeer en veiligheid te behouden binnen de vereniging en indien nodig te verbeteren.


In maart 2023 heb ik een training vertrouwenscontactpersoon gevolgd bij de NOC*NSF en mijn certificaat behaald.


Contactgegevens:
Karin Visscher
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-28435943

IMG 20230609 WA0009