• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Na de dramatisch verlopen 9de inning tegen Hcaw waar wij de overwinning uit onze handschoenen zagen glippen, wachte ons deze week het weerzien met de kampioen van vorige jaar m.n. Caribe uit Groningen.

Omdat wij daar onze laatste wedstrijd verloren met 11-10 in de 10de inning, hadden de " Broertjes" besloten om vrijdagavond in Utrecht een selectieve vergadering in te lassen om de afgelopen wedstrijden te analyseren en om een strijdplan te maken voor deze wedstrijd. Wij als team zijn jullie dankbaar voor het opofferen van jullie nachtrust voor dit goede doel.

Na de lange rit naar Groningen met de hoognodige airco of ARKO (Alle Ramen Kunnen Open) op standje "hard werken", werden wij ontvangen door een Team van 12 dat een aantal basisspelers misten. Omdat wij ook maar met 11 plus de herstellende Timo ( lees vorig verslag) waren hoopten wij op een mooie wedstrijd met lekker honkbalweer ( 24 graden).

In de 1ste inning werd direct de toon gezet met een recepi naar succes . 3 Honkslagen, een Fielders Choice en een Caught Stealing verder stond het 1-0 voor ons. We konden hun Pitcher goed raken en waren agressief op de honken.

Tegen onze startende Pitcher Niels had hun slagploeg het iets moeilijker. Een vangbal op het 1ste honk en 2 strike Outs verder en wij mochten weer.

2de inning. Door 6 honkslagen, 3 errors, wat Small Ball met een mooie Bunt en goed agressief en scherp honklopen  kwamen er 8 Dragons over de thuisplaat vliegen. Niels herhaalde het kunstje van de 1ste inning nogmaals met 3 Op 3 Af en de stand was 0-9

In de derde inning sloeg Ramon met alle honken vol een Homerun aan de verkeerde kant van de foutpaal en omdat daar regeltjes voor zijn mochten we deze niet meetellen. Bij zijn tweede poging sloeg hij de bal laag en hard naar de derde honkman die op zijn honk kon stappen en vervolgens de Double kon maken met een aangooi op het 1ste Honk. Jammer maar we hadden wel al 2 punten gescoord. Niels wilde toen ook wat aandacht voor zijn prestaties en gooide de volgende drie Caribes uit met allemaal StrikeOuts.

4de inning. Pitcherwissel bij Caribe. Maar ook hem raakten we hard. 4 punten erbij. Na 2 keer 4 wijd en onze enige error kreeg Caribe 2 runs over de thuisplaat. Stand 2-15. Niets aan de hand maar toch de oproep gedaan om scherp te blijven.

5de inning. Weer een Pitcherwissel bij Caribe en wij scoorden voor het eerst in deze wedstrijd geen punten. Na overleg met Niels besloten wij hem nog 1 inning te geven. dat deed hij dan ook op zijn "Nielsie" met 3 Op 3 Af.

Een goede prestatie .5 Innings met 8 Strike Outs en slechts 2 punten tegen. Wat mij echter nu pas opvalt is dat Niels deze wedstrijd geen Hit by Pitch heeft gegooid.

6de inning. Weer een pitcherwissel bij Caribe. Om van ons negatieve runsaldo af te komen moesten wij 16 runs scoren. We gingen dus gewoon vol gas door. Nou ja...half gas...want bij zo'n stand ga je niet meer stelen en moet je de lopers echt met hits verder laten opschuiven.

3 Hits en 1 HP-tje, gegarneerd met een paar errors en geserveerd met een toefje PB-tje en ziehier het recept voor 6Runs.

Onze 2de Pitcher Ramon houdt de boel dicht en we gaan met 2-21 de 7de en waarschijnlijk de laatste inning in.

Onze honger is nog niet gestild en wij nuttigen nog een 5Hitter Dessert waarna Ramon met 3Op3Af nog voor een aperitiefje zorgt

Eindstand 2-26. Het was na 3de inning al eigenlijk geen wedstrijd meer. Maar toch de complimenten aan het hele team voor de uitvoering. Plezier gemaakt, maar toch scherp gebleven. Agressief honklopen en toch de tekens blijven volgen. Veel honkslagen en toch ten behoeve van het team blijven spelen, Niemand ging voor zij eigen Ikkie.

Dit geeft hoop voor een mooie toekomst.

Dragons: 18 Hits, 8BB 2HB en maar 5 Strike Outs.

Caribe: 4 Hits, 2 BB, 0 HP, 11 Strike Outs. 

Na het vieren van de overwinning met koude gele limonade moesten we plotseling halverwege de rit naar huis met z'n allen een pitstop maken bij de gele letter M van Mega-toilet. En als je daar toch bent.............Deze week vrij en volgende week komt de nr3 Thamen op bezoek. U komt toch ook ???