• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

689F1113 7AA2 4195 92DF 69EE94A8CDB40E2AFE17 B49A 4162 B609 3820237586D1

Heren1 in uit tenue en thuis tenue

Onder aanmoediging ( en kritisch oog van oud spelers waaronder Bart) van een groot aantal toeschouwers streden wij vandaag tegen het welbekende Kinheim om " The Best off the Rest"  2de plek in de 3de klasse Honkbal. 

Kinheim had hun eerste waarschuwing al gehad in de vorige wedstrijd die wij met 1-0 hebben gewonnen. Dat vonden zij een van de leukste en spannendste wedstrijden van de afgelopen jaren. Het nadeel voor ons is dan dat hun beste spelers er dan ook bij de tweede wedstrijd willen zijn. 

Zij dus op volle oorlogsterkte maar wij natuurlijk ook.

Hun eerste slagman krijgt 4 wijd van onze Pitcher Ramon maar daarna geeft onze catcher Tristan zijn visitekaartje af met een aangooi op 2 . Caught Stealing. 

Wij scoren wel in de 1ste inning, maar daarna is het 5 innings een boeiend gevecht met zeer goed Pitchwerk, zeer goed veldwerk ( 2 foutjes van beide teams over 9 innings) met daardoor veel balcontact maar weinig honkslagen door beide slagploegen.

In de 6de inning heeft Kinheim eindelijk hun eerste twee honkslagen en scoren zij hun eeste punt 1-1.

Gelukkig kunnen ook zij foutjes maken en scoort ramon vanaf het derde honk op een fout uitgevoerde dubbelspel situatie. 2-1

Niels gaat in de 7 inning de heuvel op en laat zien waarom onze pitchers zoveel respect hebben verdiend in deze klasse, want ook op hem kan Kinheim niet scoren. Voordat Schoot in de 9de inning de wedstrijd op slot gooit, moet Niels natuurlijk wel eerst een slagman raken om zijn gemiddelde HitByPich op niveau te houden.

Gijs van de Schoot neemt het over met 1 en 2 bezet en 1 uit. Net zoals de vorige wedstrijd legt Kinheim de druk op de tegenstander door een Sacrifice Bunt waardoor er 2 en 3 bezet zijn met 2 uit en een verschil van maar 1 punt. 

Een goede honkslag of een veldfoutje en we kunnen zomaar de wedstrijd verliezen. Gelukkig hebben wij erg goede pitchers en gaat de laatse slagman uit op 3 slag.

Een hele mooie en goede overwinning. Plek 2 in ons debuutjaar in de gesloten klasse. Heel veel respect verdiend in onze vereniging en bij onze tegenstanders.

Superlatieven genoeg van onze tegenstanders.

Zij over ons:  " Goede Slagploeg" " Jullie kunnen allemaal slaan" " jullie zijn echt allemaal contacthitters" " Wat blijven jullie rustig onder druk" "Waar hebben jullie die spelers allemaal gehaald" " Jullie hebben echt veel snelle honklopers" " jullie straffen fouten direct af" " Jullie hebben de beste Pitchers van deze klasse" " Jullie zouden je gewoon kunnen handhaven in de 2de klasse" 

Wij over ons: "We moeten minder fouten maken", "we moeten beter gaan slaan", "we moeten minder mensen achter laten op de honken", "we moeten beter honklopen", "we moeten slimmer spelen".

Even wat statistieken over dit jaar:

We hebben 18 wedstrijden gespeeld, 13 winst, 5 verlies, 175 runs voor gescoord en 83 tegen met 186 hits en 113 keer 4wijd met een slaggemiddelde AVG over het hele team van 0.313. We maakten 38 foutjes, 9 Caught Stealing en onze pitcher hebben er 167  slagmensen afgegooid met 3-slag.

Mooie cijfers met een dikke voldoende voor het hele team. 

Het Hoogste was niet meer haalbaar maar het team bleef wel knokken voor het hoogst haalbare. Alle respect hiervoor en een dik verdiende 2 plaats in ons debuutjaar in de gesloten klasse van de honkbal competitie 

Volgend jaar gaan we weer voor het kampioenschap. Nu eerst uitrusten en genieten van het behaalde resultaat.