Company Logo

honk- en softbalvereniging


LET'S PLAY

Wat is G-Honkbal

logo-g-honkbalIn het voorjaar van 2010 is er door de KNBSB en Gehandicapten Sport Nederland een overeenkomst gesloten om mensen met een beperking samen te laten sporten.

 

Voor deze doelgroep is G-Honkbal ontwikkelt die gebaseerd is op BeeBall waarbij de flexibiliteit van de regels de honkbal variant voor iedereen speelbaar maakt. Voor iedere speler is er ruimte binnen het team om zich persoonlijk te ontwikkelen in een gezellige en veilige sfeer. De spelers hoeven niet al te ingewikkelde spelregels te volgen. Er worden voorafgaande aan de wedstrijden spelafspraken gemaakt, waarbij de mogelijkheden van de teamleden een belangrijke rol spelen.
Verder zijn de spelmaterialen aangepast aan de doelgroep. De zachte spelmaterialen zorgen voor veiligheid en nemen de angst weg bij de speler.

 

HSV Houten Dragons heeft onze sport aan deze doelgroep aangeboden. Het leren omgaan met een handschoen en het slaan met een echte knuppel zijn eigenlijk de enige 2 echte aanpassingen die de deelnemers zich eigen moeten gaan maken. We hoopten om voor (jong)volwassenen een team te kunnen starten.

In 2014 bleek dat jammer genoeg vooralsnog niet te lukken. Er was wel belangstelling maar het bleek voor huizen te lastig een en ander in te passen. Het kan zijn dat we het later nog eens willen proberen. Als u ideeën heeft over de manier waarop zo'n initiatief meer kans van slagen kan krijgen, neemt u dan svp contact op met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

http://www.knbsb.nl/knbsb/algemeen/vereniging-van-het-jaar
BALL

Agenda2015
all

Bee-, honk- & softbal

Wedstrijdagenda2015
all

Alle teams

Trainingstijden2015
all

Activiteiten vereniging

Activiteiten

...

Thuiswedstrijden

 

Lijkt beeball, honkbal, softbal of slowpitch iets voor jou kom dan eens langs voor een proeftraining!

Aanmelden voor proeftraining kan hier.

Heb je de keus al gemaakt dan kun je hier inschrijven als lid van de

dragons logo 180

fieldbalbat

Wij verzorgen op uitnodiging Clinics voor alle leeftijden. Lijkt het je leuk om voor je klas, school of bedrijf een clinic verzorgt te hebben, vul dan ons contact formulier in.Sponsors

Hier kan uw sponsoradvertentie staan. Neem contact met ons op via het contact form.

Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.