• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

hekwerkWie regelmatig op het nieuwe complex komt, ziet het allemaal gebeuren. De aanleg van de velden, het gaat momenteel zo snel dat het loont om dagelijks de Meerpaal te bezoeken in afwachting van wat de aannemer die dag gerealiseerd heeft.

Sinds ons vorige bericht is er dan ook weer het een en ander veranderd waarvan een update:

Storten zand:
Na het uitzetten van de velden is er zand gestort op alle plaatsen waar gravel en bestrating aangelegd wordt. Aangezien op beide velden warningtracks voorzien zijn, gaf dit meteen een goed beeld van de omvang van de velden. Ook de ruimte om het 3e veld werd hierdoor goed zichtbaar.

Aanbrengen ondergrond grasdelen:
Samen met het zand is ook de eerste laag grond gestort. Deze is voorzien van extra bemesting om maar vooral de eerste groei te bevorderen.

Aanleg drainage:
Regen... als zomersporters hekelen we het maar nog vervelender is het als het blijft liggen op het gravel of het grasveld. Ballen rollen niet meer door en worden onbespeelbaar. Door het water wordt ook het gravel zacht en beschadigd aan de top wanneer er op gespeeld wordt. Voor de afvoer van het water is er dan ook over beide velden, inclusief het 3e veld, drainage aangelegd.


Aanleg betonbanden:
Om een goede scheiding te maken tussen het gravel en de grasdelen die buiten de hekken liggen zijn langs de gehele zandbedding betonbanden en tegels aangelegd. Dit maakt het onderhoud van het gras langs de hekwerken eenvoudiger en maakt dat gras zich niet zo snel onder het hek door over het gravel verspreidt. Met de banden ziet het er allemaal erg strak uit.


Betonvloeren dug-outs, materiaalhokken ?n deel hekwerk:

De dug-outs van het honkbalveld worden verdiept aangelegd. Nadat de grond uitgegraven is, heeft de aannemer bekisting geplaatst, vlechtwerk en de afvoerputjes in zowel de dug-outs als het materiaalhok waarna het beton gestort is. Ook bij het softbalveld is het beton gestort in de dug-outs en bijbehorend materiaalhok. Deze dug-outs zijn ca 18 meter lang, meer dan twee keer zo groot dan wat we nu hebben.

Beide materiaal hokken krijgen dubbele deuren naar het veld en zijn voorzien van water en licht. Geen gesleep meer met jerry-cans vanuit de kantine. De dug-outs zijn alleen vanaf het veld te betreden.

Ter plaatse van de backstop (achter de catcher) is voor de lange palen een betonnen fundament gestort met draadeind waar het hekwerk aan vastgezet wordt.

Uitrijden lava:
Als ondergrond voor het gravel is eerst lava uitgereden. De lava heeft een grovere structuur dan het gravel zodat water makkelijker zijn weg vindt.

Lichtmasten:
Samen met de masten van het handbalveld zijn ook de lichtmasten van het softbalveld geplaatst. Hiermee wordt het eindelijk mogelijk om ook in de eerste en laatste maanden van de competitie wedstrijden te spelen in de avonduren. 8 masten zijn geplaatst, 4 in het outfield en 4 rondom het infield.

Hekwerk:
Rondom het honk- en softbalveld wordt door de aannemer hekwerk geplaatst. De eerste voorbereidingen zijn getroffen en de palen staan er grotendeels in. Het gaas ligt er ook al en zal de komende weken er op gespannen worden. Het hekwerk varieert in hoogte van 2 tot bijna 6 meter.

Opbouw dug-outs:
Inmiddels is ook een start gemaakt met de aanleg van de dug-outs op het softbalveld. De dug-outs krijgen een stalen frame en worden daarna rondom met witte holle betonstenen opgemetseld. Ook de materiaalhokken worden met deze stenen gebouwd. Rondom de dug-outs wordt een twee meter hoog hek geplaatst wat voorkomt dat je van buiten het veld de dug-outs kan betreden. De dug-outs krijgen zowel links als rechts een poort naar het veld. Naast elke dug-out komt een poort waarmee het veld betreden kan worden. Via deze weg kun je dan ook de dug-out in.

Aanleg gravel en toplaag grasveld:
Tja het ging al snel. Het gravel is inmiddels uitgereden en wordt momenteel strak langs de grasdelen gesneden. Ook de toplaag waar het gras ingezaaid gaat worden is aangebracht en wanneer dit er in volledig vlak in ligt kan de aannemer beginnen met het inzaaien van de grasdelen op de velden. De planning is in de eerste week van mei.

gras

Wil je een indruk kom dan eens op de Meerpaal kijken. Kun je daar niet op wachten bekijk dan de foto's