• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

logo-g-honkbalIn het voorjaar van 2010 is er door de KNBSB en Gehandicapten Sport Nederland een overeenkomst gesloten om mensen met een beperking samen te laten sporten.

 

Voor deze doelgroep is G-Honkbal ontwikkelt die gebaseerd is op BeeBall waarbij de flexibiliteit van de regels de honkbal variant voor iedereen speelbaar maakt. Voor iedere speler is er ruimte binnen het team om zich persoonlijk te ontwikkelen in een gezellige en veilige sfeer. De spelers hoeven niet al te ingewikkelde spelregels te volgen. Er worden voorafgaande aan de wedstrijden spelafspraken gemaakt, waarbij de mogelijkheden van de teamleden een belangrijke rol spelen.
Verder zijn de spelmaterialen aangepast aan de doelgroep. De zachte spelmaterialen zorgen voor veiligheid en nemen de angst weg bij de speler.

 

HSV Houten Dragons heeft onze sport aan deze doelgroep aangeboden. Het leren omgaan met een handschoen en het slaan met een echte knuppel zijn eigenlijk de enige 2 echte aanpassingen die de deelnemers zich eigen moeten gaan maken. We hoopten om voor (jong)volwassenen een team te kunnen starten.

In 2014 bleek dat jammer genoeg vooralsnog niet te lukken. Er was wel belangstelling maar het bleek voor huizen te lastig een en ander in te passen. Het kan zijn dat we het later nog eens willen proberen. Als u ideeën heeft over de manier waarop zo'n initiatief meer kans van slagen kan krijgen, neemt u dan svp contact op met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

http://www.knbsb.nl/knbsb/algemeen/vereniging-van-het-jaar