• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

sportgala

Deze week is Tineke Matulessy door een deskundige jury officieel genomineerd voor de titel Sportvrijwilliger Houten 2014! De vereniging is heel trots op en ontzettend blij met dit eervolle besluit. 

 

Tineke en de Houten Dragons in het kort

Tineke is sinds 27 januari 2004 lid van de Houten Dragons. Dat is ze nu dus inmiddels ruim 10 jaar. Ze is vanaf het eerste jaar van haar lidmaatschap heel actief als vrijwilliger. Ze is in 2004 met John Dellevoet de kantinecommissie begonnen. Aanvankelijk ging het om een mobiele kantine in de vorm van een koelbox maar al snel kon een keet van een andere vereniging worden overgenomen die door haar tot een prachtige kantine werd omgetoverd. Deze kantine werd tot ons vertrek van de Steenen Poort in juli 2013 door Tineke bestierd. In 2004 werd ze bovendien meteen actief in de activiteitencommissie. Alsof dat nog niet genoeg was nam ze eind oktober 2004 aanvankelijk ad interim de voorzittershamer over van Marco Odijk (de oprichter van de vereniging). Ze heeft deze functie uiteindelijk gedurende 2 jaar vervuld terwijl ze ondertussen ook de activiteiten en kantine commissie erbij bleef doen. Ze heeft ze ook enkele jaren de nieuwsbrief verzorgd en steeds nieuwe vrijwilligers gezocht.

In 2013 brak een nieuw tijdperk brak aan; de nieuwe locatie “de Meerpaal” moest worden ingericht. Tineke nam namens de club plaats in de interieurcommissie die van het complex een nieuw thuis moest maken voor alle verenigingen. Ze werd meteen ook maar weer voorzitter van de activiteitencommissie. 

De vereniging prijst zich zeer gelukkig met haar tomeloze inzet en grote betrokkenheid in de afgelopen 10 jaar. We zijn blij dat de jury dat heeft erkend en zij juist nu, tien jaar nadat ze lid werd én aan het begin van ons derde lustrum, op deze manier terecht in het zonnetje wordt gezet.

 

Stem op Tineke!

Het besluit van de jury is inmiddels gepubliceerd op de door Sportpunt Houten ingerichte website over het Sportgala Houten. Er zijn drie mensen genomineerd voor de titel Sportvrijwilliger Houten 2014. Het leuke is dat inwoners van Houten ook kunnen meestemmen. De uitslag van die ronde telt mee als 1 stem bij de jury-stemming. Als je ook vindt dat Tineke deze titel verdiend moet je beslist even de moeite nemen om via deze webpagina je stem uit te brengen! Het is niet helemaal duidelijk tot welke datum stemmen kunnen worden uitgebracht dus doe het voor de zekerheid maar zo snel mogelijk!

Tineke is sinds 27 januari 2004 lid van de Houten Dragons. Dat is ze nu dus inmiddels ruim 10 jaar. Ze is vanaf het eerste jaar van haar lidmaatschap heel actief als vrijwilliger. Ze is in 2004 met John Dellevoet de kantinecommissie begonnen. Aanvankelijk ging het om een mobiele kantine in de vorm van een koelbox maar al snel kon een keet van een andere vereniging worden overgenomen die door haar tot een prachtige kantine werd omgetoverd. Deze kantine werd tot ons vertrek van de Steenen Poort in juli 2013 door Tineke bestierd. In 2004 werd Tineke bovendien meteen actief in de activiteitencommissie. Voordat zij officieel lid werd was ze al veel om en op het veld te vinden, daar haar beide kinderen al lid waren sinds het tweede jaar van het bestaan van de Houten Dragons. Veelal bemoeide zij zich al met de activiteiten. Alsof dat nog niet genoeg was nam ze eind oktober 2004 aanvankelijk ad interim de voorzittershamer over van Marco Odijk (de oprichter van de vereniging). Ze heeft deze functie uiteindelijk gedurende 2 jaar vervuld terwijl ze ondertussen ook de activiteiten en kantine commissie erbij bleef doen. In 2006 kon ze het iets rustiger aandoen daar er een nieuwe voorzitter aantrad. Erick Schabracq heeft ook toen wederom een beroep gedaan op haar tomeloze en zeer enthousiaste inzet. Niets was te veel en ze was en is nog steeds een zeer belangrijke steunpilaar voor de vereniging. Zo heeft ze ook enkele jaren de nieuwsbrief verzorgd en heeft ze steeds nieuwe vrijwilligers gezocht. In 2013 brak een nieuw tijdperk brak aan; de nieuwe locatie “de Meerpaal” moest worden ingericht. De toenmalige voorzitter Erick Schabracq heeft Tineke gevraagd haar ervaring en kennis voor de vereniging in te zetten. Ze name namens de club plaats in de interieurcommissie die van het complex een nieuw thuis moest maken voor alle verenigingen. Samen met de Ivar Hoogenboom (voorzitter van de verenging ten tijde van de verhuizing) heeft zij een ongelofelijk prestatie neergezet. Onder het nieuwe bestuur onder leiding van Michel Hooiveld is Tineke sinds 2014 weer voorzitter van de activiteiten commissie en zet zij zich er weer voor in om de leden naast de sport ook andere activiteiten aan te bieden; het jaarlijkse openings en sluitingsfeest, de verschillende sportdagen. Maar ook de als aanspreekpunt dienen voor de vrijwilligers die een bijdrage willen leveren staat zij altijd klaar. Kortom Tineke overleeft alle voorzitters en is voor de Houten Dragons een ongekende vrouw, altijd gemotiveerd, enthousiast en onvermoeibaar. In twee woorden “onze kanjer”, die we graag nog lang aan ons hopen te verbinden. Een voorbeeld voor onze leden maar ook voor andere inwoners van Houten.
Uw naam: Leander van der Spek

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE