Company Logo

honk- en softbalvereniging


LET'S PLAY

14 juli Beeball toernooi

Op zondag 14 juli worden dohonkballenor de Houten Dragons op Sportpark Steenen Poort de laatste wedstrijden gespeeld. Om in stijl afscheid te nemen van ons oude veld organiseren we in de ochtend een Beeball toernooitje.

Aan het toernooi wordt deelgenomen door maar liefst zes Rookie teams en drie Major teams van UVV, Panters, Diamonds en natuurlijk de Houten Dragons zelf.

Lees meer...

Dragons dragen bij aan Koningsspelen

soesjeNet als andere sportverenigingen in Nederland hebben de Houten Dragons op vrijdag 26 april bijgedragen aan de het welslagen van de Koningsspelen. Anja, Joost en Leander hebben in de ochtend (tussen een paar fikse buien door) wedstrijdjes Beeball gespeeld met een paar bovenbouwgroepen van basisschool Het Mozaïek in Houten.

Per groep hadden we ongeveer 20 minuten.

Lees meer...

Geslaagde Beeball Clinic op De Fontein

logo de fonteinDinsdag 23 april hebben Anja en Leander namens de Houten Dragons een Beeball clinic verzorgd voor kinderen van basisschool De Fontein. Hoewel het een beetje miezerde werd het een hele leuke ochtend. 

Ruim 100 kinderen uit de groepen 3 en 4 hebben in de loop van de ochtend leren slaan en vangen. Vaardigheden die vervolgens natuurlijk in een echt wedstrijdje werden toegepast.

 

Lees meer...

Beeballers op De Meerpaal!

Zaterdag 20 april speelden alle BeRookieseball teams thuis. De Vuurdraken én Bliksemdraken ontvingen The Harriers voor een geïmproviseerde driekamp. Ondanks de frisse wind werden een paar heel geslaagde wedstrijdjes gespeeld. Voor Marit was het de eerste echte wedstrijd op het veld. Leuk!

 


Het Major League Beeball team speelde ondertussen ook thuis.Zij ontvingen de Blue Jays van HCAW. Wij hadden net wat meer spelers maar Simon loste dat ruiterlijk op door met hen mee te doen. Sportief hoor.

Lees meer...

Vuurdoop Vuurdraken

13 april 2013 - 10.00 uur: De Vuurdraken op naar De Hilversum Hurricanes. Helaas zonder de zieke Mabel maar met de 5 "draken" : Katrin, Mike, Mathijs, Noah en Cas.

rlb-vuurdrakenHet gras en daardoor ook de bal waren nat en glad. Waardoor wat voorzichtige moves en onhandige ballen die weggleden. Bij de tegenpartij wat spelers die bij ons echt al wel bij de Majors spelen. Wel een leuke wedstrijd met een lach en een traan. Cas belandde na een super sliding met zijn kont op een haring die het honk op zijn plaats hield. AU! Daar krijgt hij iedere avond een kus op, dus dat geneest goed.

We hebben verloren met 1 punt verschil. Dus super gespeeld door onze Vuurdraken!

Bee on Tour heel geslaagd!

beeZondag 10 maart vond in sporthal De Molenwiek in Houten een door de Houten Dragons georganiseerd Beeball toernooi plaats. Het was het laatste in met de KNBSB georganiseerde reeks. In het kader van deze 'Bee on Tour' bezoekt de mascotte van de Beeball tak van de bond in de loop van de winter Beeball toernooien die door  verenigingen worden georganiseeerd. 10 maart werd deze wintertour dus afgesloten in Houten!

 

Lees meer...

10 maart 2013: Bee on Tour doet Houten aan

beeontour

Op zondagmiddag 10 maart doet Bee on Tour Houten aan. De Houten Dragons organiseren dan twee kleine driekampjes. Eentje voor drie Rookie teams en eentje voor drie Major teams.

Het toernooitje zal plaatsvinden in Sporthal De Molenwiek aan Papiermolen 3 in Houten. We beginnen om 13.30 en stoppen tussen 16.00 en 16.30 uur. 

Lees meer...

Bijscholing trainers en coaches Beeball

levenlanglerenDe trainers en coaches van de Beeball afdeling van de Houten Dragons zijn weer helemaal bijgeschoold! Leander (algemeen coördinator) nam vlak voor de kerst deel aan een door de NOC*NSF georganiseerde cursus over het trainen en coachen van zes- tot twaalfjarigen. Verder namen hij en Anja en David (coaches en trainers van het Major League Beeball team) in januari deel aan de Beeball cursus B van de KNBSB.

Lees meer...

Primeur: Beeball on Ice

beeonicepylonVrijdag 25 januari hadden de Houten Dragons de primeur! Op de ijsbaan van Houten werd Beeball on Ice gespeeld. Er werd van een pylon geslagen en pylonnen deden ook dienst als honken. 

 

Hoewel er veel en goed geslagen werd en er zelfs homeruns werden gescoord, kon je ook worden uitgemaakt. De veldpartijen hebben een paar keer spectaculaire vangballen gemaakt, en als dat niet lukte konden ze de slagman of vrouw nog altijd 'uitbranden' door de bal op een speciale pylon te leggen.

Lees meer en bekijk het leuke filmpje!

Beeball evaluatie KNBSB

Op maandag 5 november jl. is door verschillende verenigingen bij en met het bureau van de KNBSB het afgelopen Beeball seizoen geëvalueerd. Er is gesproken over ledenwerving, cursussen voor Beeball begeleiders, doorstroming van RLB naar MLB en vervolgens de pupillen en de opzet van de spelreeksen in 2013. Op dat laatste punt wordt een belangrijke stap voorwaarts gezet. Verenigingen schrijven in januari teams in waarvoor een spelreeks wordt ontworpen die tot juni loopt.

Lees meer...

BALL

Agenda2015
all

Bee-, honk- & softbal

Wedstrijdagenda2015
all

Alle teams

Trainingstijden2015
all

Activiteiten vereniging

Activiteiten

...

Thuiswedstrijden

 

Lijkt beeball, honkbal, softbal of slowpitch iets voor jou kom dan eens langs voor een proeftraining!

Aanmelden voor proeftraining kan hier.

Heb je de keus al gemaakt dan kun je hier inschrijven als lid van de

dragons logo 180

fieldbalbat

Wij verzorgen op uitnodiging Clinics voor alle leeftijden. Lijkt het je leuk om voor je klas, school of bedrijf een clinic verzorgt te hebben, vul dan ons contact formulier in.Sponsors

Hier kan uw sponsoradvertentie staan. Neem contact met ons op via het contact form.

Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.