Company Logo

honk- en softbalvereniging


LET'S PLAY

Deze categorie bevat oude berichten van HSV Houten Dragons en wordt voorzover we de berichten kunnen terugvinden langzaam aangevuld.

Verslag avond4daagse 2006

Van 16 t/m 19 mei werd in Houten de avondvierdaagse gelopen. De dragons liepen natuurlijk ook weer mee. Het was een gezellige vierdaagse waarbij het weer goed meewerkte. Elke avond kon er droog gelopen worden. De laatste avond stond er wel veel wind, maar dat deed onze vlag goed wapperen.

Timen Kompagne en Judith Hogeweg liepen de 5 kilometer in gezelschap van Jan Willem Hogeweg en Wilma de Lange. De 10 kilometer werd gelopen door Joost van Kleef, Arjan Hogeweg, Roan Kompagne, Derek Zomer, Joey Dellevoet, Fahzin Fadainia, Bryan Giezen en Stefan Vogelaar. Zij liepen met Maarten Giezen. Natuurlijk waren er een paar ouders die het leuk vonden om een avond mee te lopen. De moeder van Derek en de vader van Roan liepen beiden 2 avonden mee en ook de moeder van Stefan en de moeder van Fahzin liepen beiden 1 avond mee.

Lees meer...

Een indruk van de nieuwe kantine

Vorige week is door de selectiecommissie voor een nieuwe kantine een keuze gemaakt. Enige tijd waren al mogelijkheden verkend en uiteindelijk zijn we gaan zoeken aan de hand van door de commissie vastgestelde criteria. Deze criteria bestonden onder andere uit een indelingsvoorkeur, minimale grootte en bijvoorbeeld rolluiken.

Het bleek een markt met een verschillend aanbod vooral in prijs/kwaliteit. Vorige week was de commissie het unaniem eens dat we DE potentiële nieuwe kantine hadden gevonden. De markt van schakelbare units bleek een markt waarin een hoge omloopsnelheid is. Het was dus een kwestie van snel handelen. Afgelopen zaterdag is de knoop doorgehakt en is een kantine gekocht!

Lees meer...

Activiteitenmarkt, zaterdag 27 augustus 2005

Op 27 augustus a.s. is er weer een activiteitenmarkt op Het Rond in Houten. Op deze dag zullen de Houten Dragons, net als voorgaande jaren, acte de presènce geven. Natuurlijk hebben we jullie hulp daarbij hard nodig, bijvoorbeeld voor het bemensen van de kraam en in de slagkooi.

 

De activiteitenmarkt duurt van 11.00 tot ongeveer 16.00. Om te kunnen beginnen zijn voorbereidingen nodig bij het opzetten van de kraam en het opbouwen van de slagkooi.

Lees meer...

5 jaar Houten Dragons in vogelvlucht

Deel 1:

Alweer vijf jaar geleden begon het allemaal op de informatiemarkt op 't Rond. Daar meldden zo'n 40 Houtenaren zich spontaan aan voor een gratis proeftraining bij een nieuw op te richten honk- en softbalvereniging in Houten. Dat verder nog niets geregeld was, wist eigenlijk enkel de initiatiefnemer Marco Odijk. Marco, al jaren actief op het gebied van honk- en softbal, woonde nog niet zo heel lang in Houten en speelde al enkele maanden met de gedachten om een eigen club op te richten.

 

Gesteund door onder andere Björn te Boekhorst, Natasha Pastoors en Gwendoline Altena (allen ex-Wijck Lions) werd een stand gehuurd op de informatiemarkt, waar al snel bleek dat de behoefte voor een nieuwe vereniging groot was. Vol goede moed werd daarom direct zaalruimte gehuurd bij de gemeente Houten. Later zou er nog veel contact zijn met de afdeling Welzijn.

Lees meer...

Verslag Joost van Kleef - EK Polen

Hoi allemaal,

 

Zo als velen al weten is Joost van kleef met de Senior League naar Polen geweest voor een EK. Ik had Jos gevraagd of ik een stukje op de site mocht zetten en dat mocht. (noot Jos: Uiteraard, zoveel mogelijk stukjes welkom) Helaas is het stukje korter dan ik voor af had gedacht, maar dat komt omdat ik in het ziekenhuis ben beland met een acute blindedarm ontsteking. Met mij gaat nu alles goed.

 

De reis begint om 18:45 bij de jaarbeurs in Utrecht.
Het hele team verzamelt zich en krijgen de laatste instructies en een T-shirt.
We vertrekken om 20:10 met de bus naar Polen, plaats Wroclaw.
Onderweg stappen we over op een Euroline bus.
Onderweg gaat de radiator van de bus stuk en lopen we vertraging op.
Om 23:16 komen we Duitsland binnen.
Om 06:00 Polen binnen hebben meer dan 2 uur bij de grens staan wachten tot we Polen binnen mochten komen. Om 11:30 komen we dan eindelijk aan in Wroclaw. Waar we op de bus stappen naar Miejska Gorka.
Om 12:30 komen we eindelijk aan op onze eindbestemming Miejska Gorka.

Lees meer...

Softbal Dames kampioen!

"Het is echt waar, ons team is kampioen geworden!!!"

 

Met het dames team van Phoenix op de hielen is het dan toch gelukt om kampioen te worden in deze klasse. Eigenlijk heeft het team uit Houten nog een drietal wedstrijden voor de boeg, maar de grote voorsprong is niet meer in te lopen.

 

Het kampioenschap werd behaald nadat aartsrivaal Phoenix uit Zeist hun derde wedstrijd heeft verloren. Al eerder verloor het team uit Zeist twee wedstrijden en behaalde één gelijkspel.
Het team van de Dragons staat op dit moment nog steeds ongeslagen bovenaan. Zelfs al zouden de komende drie wedstrijden op verlies uitdraaien, dan nog is het kampioenschap voor de vrouwen van de Dragons.

Lees meer...

Activiteiten

De "Dutch Ambassadors of Baseball" (de naam waaronder het veteranenteam van de h.s.v. Zwijndrecht regelmatig in het buitenland speelt) hebben tijdens een aantal bezoeken aan Cuba de hartelijkheid van de Cubaanse bevolking leren kennen.Tevens hebben zij zelf kunnen zien dat er ter plekke een grote schaarste aan honkbalmateriaal voor de jeugd bestaat.

 

Net als 2 jaar geleden zal daarom in samenwerking met de organisatie van de Wereldkampioenschappen Honkbal 2005 (van 3-17 september) in Rotterdam sportmateriaal worden ingezameld voor de jeugd op Cuba.

Lees meer...

Nawoord actie Jantje Beton

Beste Jantje Beton loper/loopster,

 

Op 9 en 11 maart jl. hebben jullie gelopen voor Jantje Beton. Een aantal van jullie heeft zelfs beide avonden gelopen, fantastisch hoor! Ondanks het koude en gure weer hebben we met z'n allen een geweldig resultaat neergezet! Het geld is inmiddels geteld: we hebben 700,- euro opgehaald. Daarvan gaat 350,- euro naar onze vereniging.

Lees meer...

Score-avond beginners

Begin april is het zover. Dan gaat de honk- en softbalcompetitie van 2005 van start. Dit jaar neemt onze vereniging met 9 teams deel aan de competitie en wie weet komt daar nog een team bij. Dat betekent aardig wat wedstrijden elk weekend.

 

Eén van de belangrijke onderdelen bij honk- en softbalwedstrijden is "het scoren". En dan hebben we het niet alleen over de punten pakken, maar ook over het invullen van het score- en het wedstrijdformulier. Als het verloop van de wedstrijd correct is ingevuld op het scoreformulier, dan levert dit zeer bruikbare informatie op voor de trainer/coach.
Nu is dat scoren geen eenvoudige zaak, maar ook geen "rocket-science". Voor verschillende spelsituaties zijn verschillende tekens bedacht. Op verzoek van een aantal mensen hebben wij daarom een scorecursus geregeld, zodat er gelegenheid is deze tekens te leren kennen of de weggezakte kennis weer eens op te halen.

Lees meer...

Nieuwsbrief maart 2005

Het zomerseizoen komt er aan...

Lees snel onze nieuwsbrief van deze maand

Lees meer...

BALL

Agenda2015
all

Bee-, honk- & softbal

Wedstrijdagenda2015
all

Alle teams

Trainingstijden2015
all

Activiteiten vereniging

Activiteiten

...

Thuiswedstrijden

 

Lijkt beeball, honkbal, softbal of slowpitch iets voor jou kom dan eens langs voor een proeftraining!

Aanmelden voor proeftraining kan hier.

Heb je de keus al gemaakt dan kun je hier inschrijven als lid van de

dragons logo 180

fieldbalbat

Wij verzorgen op uitnodiging Clinics voor alle leeftijden. Lijkt het je leuk om voor je klas, school of bedrijf een clinic verzorgt te hebben, vul dan ons contact formulier in.Sponsors

Hier kan uw sponsoradvertentie staan. Neem contact met ons op via het contact form.

Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.